INARIN SEURAKUNTA

                       


Musiikki

Musiikkitoiminta Inarin seurakunnassa

Seurakunnan musiikkityö pohjautuu sille ajatukselle, että Jumala voi koskettaa ja kutsua ihmistä myös musiikin kautta. Musiikki ja virrenveisuu kaikuvatkin ahkerasti monessa tilaisuudessa viikottain. Seurakuntaelämän keskus on messu, jossa kanttori säestää virsiä ja soittaa ja laulaa muutakin musiikkia. Inarin seurakunnassa pääsevät myös seurakuntalaiset toteuttamaan messujen ja muiden juhlien musiikkia; mukana laulamassa ja soittamassa ovat olleet kirkkokuoro, lapsikuoro, Inarin kyläkuoro ja puhallinyhtye sekä solistit. Näillä kokoonpanoilla harjoittelemme tarpeen mukaan. Lisäksi 2015 syksyllä seurakunnassa aloitti anarâškielâg lávlumjuávkku, eli inarinsaamenkielinen lauluryhmä. Kokoonnuimme laulamaan virsiä ja keskustelemaan inarinsaameksi kanttorin kutsumana. 

Seurakunnassamme järjestetään säännöllisesti messuja myös messuryhmien vapaaehtoisten voimin. Ryhmät ja niiden jäsenet yksin voivat myös halutessaan osallistua messun musiikkiin esimerkiksi valitsemalla lempivirsiä tai muuta musiikkia. Myös laulaminen ja soittaminen on tervetullutta!  

Kanttori palvelee ilossa ja surussa

Elämään sisältyy iloisia ja surullisia hetkiä. Yksi iloisimmista tilanteista on, kun saa astella alttarille yhdessä rakastamansa ihmisen kanssa. Häihin on mahdollisuus saada kanttori soittamaan; häämarssitoiveet ja muut musiikkiasiat voi osoittaa suoraan kanttorille.

Surun kohdatessa voi etsiä lohtua tutusta ja kauniista musiikista sekä lempivirsistä. Hautajaisissa saa kuulla juuri sitä musiikkia, joka parhaiten lohduttaa omaisia. Toimituskeskustelussa papin kanssa voi esittää toiveen saattomusiikeista ja virsistä. On myös mahdollista jättää valinta kanttorin päätettäväksi.

Tervetuloa laulamaan ja kuuntelemaan musiikkia! 

Inarin seurakunnassa järjestetään musiikkitilaisuuksia, joista suosituimmaksi on muodostunut perinteinen yhteisvastuukonsertti helmikuun lopulla. Vierailevat esiintyjät järjestävät myös konsertteja seurakuntamme kirkoissa Ivalossa ja Inarissa ja kappelissa Saariselällä.

Halutessasi osallistua johonkin laulu- tai soittoryhmään, tai jos mielessäsi on muita musiikkiasioita, ota yhteys kanttori Jari Linjamaan sp. jari.linjama@evl.fi tai puh 0504633155.